5 handige tips bij het huren van een verhuisbusje

Als je jezelf verhuist en ervoor kiest om een verhuisbusje in huren zijn hier een paar handige trucs om ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt.

Het inhuren van verhuizers maakt het hele verhuisproces een stuk makkelijker, zowel mentaal als fysiek. Echter, als het inhuren van verhuizers niet binnen je budget past, of je wilt een goede training, dan kun je jezelf ook verhuizen door een verhuisbusje te huren. Je wilt namelijk niet je vrienden opzadelen met constante kleine tripjes naar je nieuwe woning. Daarnaast moeten sommige meubelen wel in een bus vanwege de afmeting.

Kilometerstand

Als je begint met het vergelijken van verschillende verhuisbusjes is het handig om te weten hoeveel kilometer je ermee gaat rijden. Het is belangrijk om te kijken naar het grote plaatje. Een bepaalde aanbieding kan tegenvallen als je achteraf nog de gereden kilometers moet afrekenen. Als je verhuist binnen de stad is dit misschien geen probleem maar verhuizingen naar een andere provincie kunnen zo een stuk duurder worden.

Terugbrengen

Sommige mensen boeken een verhuiswagen slechts voor een paar uur, ervan uitgaande dat ze genoeg tijd hebben om de verhuizing uit te voeren en de verhuiswagen terug te brengen. Deze verhuizingen verlopen zelden probleemloos. Je vrienden kunnen te laat komen, het verkeer zit niet mee of je huisbaas komt laat aanzetten met je nieuwe sleutels. Allemaal factoren die je verhuizing niet sneller laten verlopen. Gun jezelf voldoende tijd. Houdt wel rekening met de afgesproken tijd waarop je de verhuiswagen terugbrengt.

Verhuiswagen + chauffeur

Dit is de meest voorkomende optie in Nederland. Hiermee huur je de verhuiswagen en 1 chauffeur. Afhankelijk van het verhuisbedrijf kan de chauffeur soms ook meehelpen met het tillen van dozen. Deze optie is wel een stuk sneller omdat de chauffeur wel meehelpt met inladen. Naderhand hoef je de vrachtwagen ook niet terug te brengen.

Reserveer vroeg

Als je een verhuiswagen op het laatste moment boekt, ben je er niet zeker van dat hij ook beschikbaar is. Met weekenden moet je ook rekening houden, deze zijn vaak duurder dan doordeweekse dagen.