De eerste 24 uur in een nieuwe woning zijn van vitaal belang

De eerste 24 uur kunnen het verschil uitmaken over hoe je de eerste paar maanden door gaat komen. En zet ook de toon voor de rest van de tijd dat je er woont. Dus hoe moet je de eerste 24 uur doorbrengen in een nieuwe woning? Beschouw deze lijst als uw gids voor die kostbare eerste uren.

Documenteer alles

Documenteer alles en bewaar dit. Als de verhuurder je heeft gevraagd om een rapport te maken over de conditie van het huis, doe dat dan zo snel mogelijk. Stuur dit rapport op samen met foto’s van de situatie als dat kan. Maak ook zoveel mogelijk notities en foto’s voor de eigen administratie. Maak een lijst van zaken die je graag zou willen aanpakken in de eerste paar weken en priorteer deze. Noteer alle punten per ruimte die kapot zijn of gerestaureerd moeten worden. Zorg dat je dit met foto’s toevoegt aan de documentatie. De verhuurder of de verkoper van het huis kan deze op zijn kosten voor jouw herstellen of vervangen. Controleer ook, indien er een geiser aanwezig is, wanneer deze voor het laatst een onderhoudsbeurt heeft gehad.

Maak delen van je huis schoon alvast schoon

Zelfs als het nieuwe huis is schoon gemaakt voordat je zelf intrekt (en hopelijk was dat zo!) zijn er altijd een paar plekken die een beetje extra aandacht nodig hebben. Sommige mensen geven de voorkeur om te beginnen met het schoonmaken van voorwerpen zoals wc-brillen en deurknoppen. Wij raden je aan om in je nieuwe woning te starten op plaatsen waar die je misschien niet vaak ziet. Wanneer het meubilair er namelijk staat, wordt dit een stuk moeilijker.

Al het meubilair in elkaar zetten en direct neerzetten waar het hoort

Begin met het meubilair dat in elkaar gezet moet worden, het meubilair dat niet in elkaar gezet hoeft te worden kan al ongeveer op de juiste plek staan. Als je voor de verhuizing je nieuwe woning niet goed hebt bekeken, en je weet niet precies waar alles komt te staan, zet ze dan neer op de meest logische plek.

Maak je bed op

Vertrouw ons hierop, zodra uw bed is gemonteerd en op de juiste plaats staat, heb je daar in ieder geval geen omkijken meer naar na een lange dag van verhuisdozen sjouwen.

Zet alle dozen in de juiste kamers

Je hoeft nog niet alle dozen uit te pakken, maar probeer op zijn minst de dozen naar de juiste kamer te brengen. Of je uitpakken in een lange, ononderbroken sessie doet of in klein delen is je eigen keus.

Pak uit en orden je spullen

Er zijn een aantal dingen die je dagelijks nodig hebt. Van toiletartikelen, handdoeken koffie-apparaat, pak de spullen uit die je zo snel mogelijk nodig hebt, en je zult ervoor zorgen dat je niet door een zee van dozen naar je werk hoeft te gaan.

Stel jezelf voor aan buren die je tegenkomt

Je hoeft niet met een warme, oven gebakken taart of iets dergelijks aan te komen, maar als je ze tegenkomt binnen de eerste 24 uur in je nieuwe woning, maak dan een praatje.

Doe geen luidruchtige klusjes ’s avonds

Vermijd het klussen zoals het ophangen van een schilderij en stofzuigen laat op de avond. Het zijn je buren die er last van ondervinden terwijl ze gewoon proberen om hun leven (en slapen) zoals gewoonlijk door te laten gaan. Dus probeer geen overlast te veroorzaken voor de buren.

(Als er nog tijd is) pak een kamer helemaal uit

Kies een kleine ruimte en probeer om deze kamer zo volledige mogelijk uit te pakken als je kunt. Pak de dozen uit voor die kamer en zet spullen waar het moet staan terwijl je eventuele opslag ruimte voor die kamer maakt. Misschien is het slimmer om de kunst nog niet aan de muren te hangen, maar in ieder geval uit te pakken en op een plek leggen waar ze je niet hinderen.
Wanneer deze kamer klaar is, kun je je hier terugtrekken wanneer je de andere kamers uitpakt in inricht. Je hebt nu een plek waar je je kunt terugtrekken.