Een verhuisinventarisatie maken

Krijg je de rillingen bij het maken van een inventarisatielijst? De meeste mensen willen gewoon alles inpakken en verhuizen, het liefst zo snel mogelijk. Je wilt je immers settelen in je nieuwe woning. Voordat we dat kunnen doen, maken we een inventarisatielijst en dat heeft de volgende voordelen.

Verpakkingsmateriaal

Je kunt gewoon naar uw lokale slijterij, bar of restaurant gaan en een paar gratis dozen. Vervolgens kun je handdoeken, T-shirts en andere benodigdheden die je nodig hebt om te verhuizen inventariseren. Mocht je meer inpakmateriaal nodig hebben, dan kun je deze altijd nog halen.

Verhuisofferte

Je verhuizers zullen moeten weten of en welke grote voorwerpen verhuist gaan worden. Als je een inventarisatielijst hebt, zal je ze van alle informatie kunnen voorzien die ze nodig hebben om een verhuisofferte op te stellen.

Inventaris doornemen

Wanneer de verhuizers klaar zijn, kan je de lijst doorlopen en controleren dat elk meubelstuk en verhuisdoos aan is gekomen. Als een doos ontbreekt of beschadigd is, kan je controleren wat erin hoorde te zitten en kun je een claim starten.

Maak een spreadsheet

Als je thuis bent in Excel, kun je eenvoudig een spreadsheet aanmaken. Je kunt een kolom voor het item, de beschrijving, waarde, conditie en bijbehorende kamer aanmaken. Of je maakt een lijstje van inhoud per doos. Er is geen foute methode, als het werkt, dan is dat goed.

Eén kamer tegelijk

In het ideale geval maak je een inventaris op per kamer. Als je in meerdere kamers tegelijk werkt, of als je teruggaat naar een bepaalde kamer behoudt je zo het overzicht. Als je alle spullen uit het hele huis onder elkaar neerzet, weet je straks niet meer wat waar hoort.

Details

Je hoeft niet specifiek het aantal witte T-shirts op te schrijven. Hoewel, je dit liever wel doet voor duurdere voorwerpen zoals sieraden, kunst en elektronica. Als je de aankoopbewijzen nog  hebt, is het handig om hier een kopie van te hebben op de verhuisdag.

Maak foto’s

Een foto is echt 1000 woorden waard. Een verhuizer kan niet zeggen dat die deuk in je eettafel er al inzat. Een foto maken van je totale inboedel kan van pas komen als je een claimformulier moet invullen.