Erkende Verhuizers

Een meerderheid van de verhuizers in Nederland zijn aangesloten bij de stichting Erkende Verhuizers. Een verhuisbedrijf dat zich Erkende Verhuizer mag noemen, houdt zich aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

De Organisatie voor Erkende Verhuizers controleert regelmatig of verhuisbedrijven nog aan deze eisen voldoen. Zo weet u dus zeker dat een Erkende Verhuizer een goed verhuisbedrijf is. Door het inschakelen van deze verhuizers profiteert u van de volgende voordelen:

  • Goede algemene voorwaarden
  • Garantie en verzekering
  • Opgeleid en gediplomeerd personeel

Goede algemene voorwaarden

Het is goed om te weten wat u van uw Erkende Verhuizer kunt verwachten. De algemene voorwaarden worden overhandigd bij een definitieve verhuisopdracht, maar u kunt ook online de voorwaarden nalezen.

Zo behandelt een onafhankelijke geschillencommissie mogelijke conflicten tussen de verhuizer en het verhuisbedrijf en geeft deze een bindend advies aan beide partijen.
Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Garantie en verzekering

Uw verhuizing wordt uitgevoerd onder dekking van het Garantiecertificaat. Dat betekent dat er voor vervangende verhuizers wordt gezorgd wanneer uw eigen verhuizer de verhuizing niet kan uitvoeren. Bij een faillissement is uw aanbetaling tot 25% gegarandeerd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers indien de verhuizing wordt overgenomen. Ook verzekert een Erkende Verhuizer uw inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

Opgeleid en gediplomeerd personeel

Erkende Verhuizers werken alleen met goed opgeleid en gediplomeerd personeel. Er bestaan meerdere opleidingen in Nederland waar een verhuizer het vak van inboedelverhuizer
voor een particuliere verhuizing kan leren. Met professionele medewerkers kunnen de aangesloten bedrijven aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoen. U mag dus een hoge kwaliteit dienstverlening verwachten.

Kosten van verhuizers vergelijken

We raden u aan om vooraf altijd prijzen van meerdere Erkende Verhuizers te vergelijken. Er kunnen flinke verschillen zitten in de prijzen van Erkende Verhuizers. Deze verschillen in de kosten kunnen oplopen tot wel 40% van uw verhuiskosten.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.