Ga je binnenkort verhuizen? Wij geven je 8 redenen waarom je beter een verhuisbedrijf kan inschakelen

Een verhuisbedrijf inschakelen voor een stressloze verhuizing

We weten inmiddels allemaal dat verhuizen bekend staat als één van de stressvolste periodes in je leven. Of je nu naar een ander land verhuisd of slechts een paar huizen verderop. Een verhuisbedrijf kan misschien niet al je stress ontnemen, ze maken het jou en de mensen om je heen wel makkelijker…

1. Minder stress op de verhuisdag

Geen tijd om alles in te pakken? Word je al moe bij de gedachte om alle zware spullen te moeten tillen? Weet je niet zeker of alles wel in het busje gaat passen zonder de boel te beschadigen? Op zo’n moment biedt een verhuisbedrijf uitkomst. Zij nemen voor het grootste gedeelte deze verhuisstress bij je weg. Zij zorgen ervoor dat alles netjes wordt ingepakt en in de vrachtwagen geladen wordt en dat ook breekbare spullen ongedeerd het nieuwe huis weten te bereiken. De verhuisploeg neemt alles van je over zodat jij je bezig kan houden met alle andere zaken die komen kijken bij een verhuizing.

2. Verhuizers zien problemen voordat deze zich voordoen

Als je al een paar keer bent verhuisd weet je dat zelfs de best georganiseerde verhuizingen voor verassingen kunnen zorgen. En ondanks dat jij nu voorbereid bent op deze verassingen is iemand die voor de eerste keer of sinds een aantal jaar weer verhuisd dat niet. Verhuizers en de coördinatoren op kantoor zijn getraind om deze problemen te zien en hiermee om te gaan voordat ze zich voordoen.

Dit kan al zoiets simpels zijn als het parkeren van de bus of vrachtwagen bij het nieuwe huis maar ook meer complexere zaken als het demonteren van meubelen die over het hoofd gezien zijn in de hectische aanloop naar de verhuisdag toe. Wat het ook is, professionele verhuizers weten hier kalm en op een professionele manier mee om te gaan.

3. Je krijgt de extra hulp die je zelf misschien niet hebt

Het is soms niet enkel de fysieke hulp die je nodig hebt maar de mentale. Als je alleen woont en geen vrienden of familie in de buurt hebt om je te helpen is de extra hulp van een verhuisbedrijf tijdens de verhuizing wel gewenst. Het kan misschien wat intimiderend zijn, zo’n groep onbekende verhuizers die over de vloer komt, maar voor deze verhuizers is dit dagelijkse kost. Zij weten hoe je je voelt en willen dat jij je op je gemak voelt zodat dit een fijne ervaring wordt.

4. Zij komen je ook verhuizen als het slecht weer is

Het is een beetje als het plannen van een bruiloft, een van de weinige zaken waar je geen controle over hebt tijdens je verhuizing is het weer. Ondanks dat dit meestal geen problemen oplevert kan het uiteraard gebeuren dat het weer roet in het eten gooit. Zoals bijvoorbeeld een verhuizing terwijl er een hittegolf is, of juist het tegenovergesteld, midden in de winter terwijl er sneeuw of ijs ligt. Vooral de laatste situatie kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Vooral als er veel meubilair is.

Een ervaren verhuisploeg weet precies hoe om te gaan met dit soort situaties. Zij zijn uitgerust met het juiste materiaal en de juiste kleding om in elke weersituatie te kunnen werken.

5. De extra’s die een verhuisbedrijf biedt

Of het nu het ontkoppelen en weer aansluiten van elektronica betreft, het meenemen van tijdelijke fittings voor verlichting of het schoonmaken van de oude of nieuwe woning, een verhuisbedrijf biedt vaak meer dan slechts het transport van goederen van A naar B.
Deze extra diensten zijn een uitkomst als tijd begint te dringen, je plotseling moet verhuizen of als je bijvoorbeeld andere verplichtingen hebt gedurende de verhuizing zoals familie of werk. Vraag het verhuisbedrijf dus altijd wat zij nog meer kunnen doen voor, tijdens of na de verhuizing.

6. Een verhuizing kan zo stressvol zijn dat het zijn tol kan eisen

Soms kan het rennen en vliegen in de aanloop naar een verhuizing zijn tol eisen. Door alle stress kan je zo vermoeid raken dat je hier ziek van kan worden. En dat op de dag van de verhuizing. Als er een verhuisbedrijf is dat op de dag van de verhuizing de verhuizing uit handen neemt scheelt dit een hoop stress en vermoeidheid.

7. Zij maken verhuizen makkelijker tijdens hoogseizoen

De zomer en kerst zijn twee momenten in het jaar dat het hoogseizoen is als het verhuizen betreft. Dit maakt het niet alleen duurder om te verhuizen maar maakt het ook stressvoller. De deadlines rondom de verhuizing zijn korter, er gebeurd een hoop rondom je zoals kinderen die vakantie hebben, familie plannen en de behoefte om snel gesettled te zijn in het nieuwe huis.
Een verhuizer die deze situatie begrijpt zal er voor zorgen dat alles snel en efficiënt geregeld is.

8. Je kan er bovenop zitten, ook als je het erg druk hebt of zelfs in een ander land zit

Het is al moeilijk genoeg om bovenop je verhuizing te zitten ondanks dat dat het enige is dat je op dat moment doet, moet je nagaan als je het druk hebt op werk of een druk leven hebt of je organiseert een verhuizing vanuit het ene land naar het andere land, dat kan een ware nachtmerrie zijn.

Echter, vertrouwen op professionele hulp en advies van een verhuisbedrijf die de controle hebben over het proces kan een wereld van verschil maken. Bij sommige verhuisbedrijven krijg je zelfs een persoonlijke verhuiscoördinator die je helpt met alle planning en voorbereidingen op de verhuisdag en jou direct laten weten indien zij iets van je nodig hebben.