Handige tips voor als je op kamers gaat

Voor het eerst op kamers

Ga je binnenkort op kamers? Dan breekt er een spannende tijd aan. Aan de ene kant ben je blij dat je gaat studeren en aan een reis naar onafhankelijkheid begint. Aan de andere kant moet je een stapje extra doen en uitzoeken hoe je al die ‘volwassen’ dingen moet gaan doen waar iedereen het over heeft. Het is een belangrijke stap in je leven en wanneer je er klaar voor bent heb je alleen nog een concreet plan nodig.

Praat met je ouders

Je zou zeggen dat dit alleen geldt als je ver weg verhuist, maar niks is minder waar. Het is in alle gevallen emotioneel, niet alleen voor jou, maar vooral ook voor je ouders. Probeer een soort van schema te maken wanneer je weer eens thuis bent.

Creëer een budget

Als je op jezelf gaat wonen doe je er verstandig aan zicht op je uitgave te houden. Daarnaast heeft je nieuwe huis, appartement of kamer ook een hoop nieuwe spulletjes nodig. Hou daarom ruim van te voren de kringloop in de gate en koop zo nu en dan alvast wat spulletjes. Je bent tenslotte niet de enige die in deze periode op kamers gaat. Op deze manier gaat niet al je geld gelijk op aan meubels.

Gebruik verhuisdozen voor je verhuizing

Je hebt nu nog niet heel veel spullen als je verhuist van een kamertje bij je ouders naar je eerste echte plek voor jezelf, toch is het handig verhuisdozen te gebruiken. Je spullen zijn op die manier beter beschermd tegen schade. Daarnaast is het vele malen makkelijker een doos te tillen dan bijvoorbeeld een plastic zak die kan open scheuren. Een verhuisdoos kan je ook nog eens makkelijk stapelen! Verhuisdozen hoef je niet altijd nieuw te kopen. Je kan hiervoor ook eens een verhuisbedrijf in de buurt benaderen en vragen of zij ook tweedehands dozen hebben. Bij de meeste verhuizers kan je die dozen dan voor weinig ophalen.

Vraag eens wat een verhuizer kost

De periode waarin je verhuist is niet de goedkoopste. Vaak is dit in de vakantie en ben je niet de enige die gaat verhuizen. Vraag toch eens een verhuisofferte aan. Vergelijk altijd twee of meer verhuizers. Indien het niet ver van je ouderlijk huis is kan de prijs best meevallen. Blijkt een verhuizer toch wat boven het budget te zijn, zorg er dan voor dat je wat sterke vrienden hebt klaar staan en huur een boedelbakje. Let wel op, ook voor een boedelbak geldt dat je er verstandig aan doet deze tijdig te reserveren. Meer mensen zullen hetzelfde idee hebben.