Hoe verhuis je spullen naar opslag

Je spullen naar opslag brengen lijkt enorm op het inladen van een verhuiswagen. In beide gevallen is het uiteindelijke doel om de ruimte zo goed mogelijk te benutten en om de kans op schade te minimaliseren.

Dit lijkt misschien makkelijk, maar zonder een doordacht plan kan je er een puinhoop van maken. Als dit de eerste keer voor je is, staan hieronder een paar tips om het goed te doen.

Bepaal de inventaris

Voordat je begint met inpakken, maak je een lijst van alles dat in de opslag terecht komt. Dit is belangrijk om de volgende 2 redenen.

  1. Als je een schadeclaim moet indienen bij natuurrampen, zoals brand en overstroming.
  2. Om je spullen makkelijk terug te kunnen vinden, mocht je die nodig hebben.

Pak alles in dozen

Omdat het gebruik van ruimte en schade preventie je 2 belangrijkste doelen zijn, gebruik verhuisdozen met een doorsnee grootte. Gebruik dozen die sterk, plat en opgestapeld kunnen worden. Hierdoor kun je alle verticale ruimte in de opslag gebruiken.

Label de dozen

Als alle dozen opgestapeld in opslag staan, wordt het moeilijk om elke doos te onderscheiden. Label iedere doos met de categorie van wat erin zit. De labels wijzen richting de deur. Als je verwacht dat je bepaalde dozen eerder nodig hebt, zet deze dan zo dicht mogelijk bij de deur.

Laat ruimte vrij voor een gemakkelijke toegang

Omdat je spullen in opslag staan, betekent niet dat je ze misschien eerder nodig hebt, dan je had verwacht. Laat dus voldoende ruimte vrij om nog bij bepaalde dozen te kunnen.

De langste en zwaarste voorwerpen eerst

Omdat lange en zware voorwerpen, zoals meubilair en een wasmachine, veel schade kunnen veroorzaken als ze op een kleiner voorwerp vallen, zet je de lange en zware voorwerpen als eerste in de opslag. Plaats grote voorwerpen zoals een koelkast en een matras tegen de muur, en plaats andere zware voorwerpen in de ruimte tussen deze 2. Vul uiteindelijk de overige ruimte op met dozen.