Hulp van een loodgieter tijdens uw verhuizing

De loodgieter kan u goed helpen bij verschillende taken die nog gedaan moeten worden.

Na een verhuizing heeft u vaak nog veel dingen te doen. Zo moeten meestal de muren en vloeren nog afgewerkt worden en u moet het huis ook nog inrichten.Bij het vervullen van deze vele taken kunt u de hulp van professionele vakmensen inschakelen. Zij kunnen u helpen bij verschillende taken die nog gedaan moeten worden. De loodgieter is een dergelijke vakman die bij veel dingen tijdens een verhuizing van meerwaarde kan zijn. In samenwerking met loodgieteraanhuis.nu bekijken we een aantal taken waarbij de hulp van een loodgieter goed van pas kan komen tijdens uw verhuizing.

Installeren van sanitair

Na een verhuizing willen de meeste mensen ook wat veranderingen maken in de badkamer, keuken en toiletruimtes. Dit gaat vaak gepaard met het vervangen van sanitair. Op de plaats van het oude sanitair moeten natuurlijk nieuwe toiletten, wastafels, douches en badkuipen geïnstalleerd worden. Bij het installeren van dit nieuwe sanitair kan de loodgieter u van dienst zijn. Een getrainde vakman zorgt voor een goede installatie waarbij u later niet nog problemen ervaart.

Aansluiten huishoudelijke apparaten

Naast het sanitair moeten ook huishoudelijke apparaten aangesloten worden na een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, vaatwassers en gasfornuizen. Deze apparaten moeten op een water- of gasaanvoer worden aangesloten. Dit moet natuurlijk uiterst zorgvuldig gebeuren. Ook hier wilt u later niet met een lekkages geconfronteerd worden. Het aansluiten van deze huishoudelijke apparaten kunt u dan ook aan de loodgieter overlaten.

Controleren op lekkages

Een lekkage is niet altijd meteen zichtbaar. Waterlekkages zijn meestal geen gesprongen leidingen waarbij het water als een fontein uit de waterleiding spuit. In realiteit begint een lekkage meestal als een leiding die een aantal druppels per dag lekt. Het water dat uit de leiding lekt wordt naarmate de tijd vordert steeds groter. Wanneer echter de lekkende leiding in de muur zit duurt het een lange tijd voordat de eerste signalen zichtbaar worden. In de tussentijd kan de lekkage veel schade aanrichten. Tijdens uw verhuizing kan een loodgieter met speciale meetapparatuur controleren op lekkages.

CV onderhoudsbeurt uitvoeren

Een laatste taak waarbij een loodgieter kan helpen tijdens uw verhuizing is het uitvoeren van een onderhoudsbeurt voor de centrale verwarming. Het is een goed moment om de radiatoren te ontluchten en de CV ketel opnieuw af te stellen. Hiermee zorgt u ervoor u kunt vertrouwen op de verwarmingsinstallatie in huis. De CV ketel zal zo efficiënt mogelijk presteren en zorgen voor een goed verwarmde woning. Het verven of behangen van muren kunt u immers niet in een vochtige koude woning doen. Net na een verhuizing is daarom een goed moment om een CV onderhoudsbeurt uit te laten voeren.