Nieuwe sloten plaatsen in uw nieuwe huis

Wij vertellen jou waarom het zo belangrijk is nieuwe sloten te plaatsen in een nieuw huis

Wanneer u naar een nieuw huis verhuist dan is één van de eerste dingen die u moet doen het plaatsen van nieuwe sloten. Dit is nodig om de veiligheid in huis te kunnen waarborgen.Hoewel de takenlijst na het verhuizen naar uw nieuwe huis ontzettend lang kan zijn is het toch belangrijk dat de veiligheid niet uit het oog verloren wordt. Voordat dure meubels en accessoires op hun plek komen te staan moet dit aspect van de nieuwe woning goed op orde zijn. De beveiliging van een woning begint met het plaatsen van nieuwe sloten. Dit is een gespecialiseerde taak die u het beste kunt overlaten aan een professionele slotenmaker. Worden sloten namelijk niet goed geplaatst dan bieden deze nauwelijks meer veiligheid.

Waarom nieuwe sloten na verhuizen?

In Nederland verhuizen de meeste mensen naar een bestaande nieuwe woning. Het percentage mensen dat naar een nieuwbouwhuis verhuisd is een stuk lager. Op het moment dat u echter in een huis trekt waar eerder andere mensen in gewoond hebben is het plaatsen van nieuwe sloten absoluut noodzakelijk. U weet immers nooit zeker wie er nog allemaal een sleutel hebben van de oude sloten op deuren en ramen. De bewoner kan dan wel zeggen dat hij of zij alle sleutels heeft overhandigd. Dit kunt u echter nooit 100 procent zeker weten. Misschien zijn er ooit sleutels zoekgeraakt of heeft de oude bewoner sleutels aan mensen gegeven en is dit later weer vergeten. Uiteraard moet een situatie dat u niet zeker bent wie een sleutel van uw nieuwe huis heeft worden vermeden. Het beste laat u daarom de slotenmaker nieuwe sloten plaatsen.

De beste beveiliging realiseren

Met het plaatsen van nieuwe sloten in uw nieuwe huis wilt u natuurlijk de best mogelijke beveiliging realiseren. Ook de keuze voor de soort sloten is daarom erg belangrijk. Niet alle sloten bieden namelijk dezelfde mate van beveiliging. Sloten zijn er in vele verschillende modellen, materialen en prijsklassen. Het is niet makkelijk om hier een keuze in te maken wanneer dit niet uw specialisme is. Ook voor het uitkiezen van de sloten die de beste beveiliging realiseren is daarom de deskundigheid van een slotenmaker vereist. Een goede indicatie van de mate van beveiliging die een slot kan bieden is het SKGB keurmerk. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw test verschillende sloten die op de markt zijn en kent hier vervolgens een keurmerk aan toe. Deze kan variëren van 1 tot 3 sterren. De sloten met een drie sterren keurmerk bieden de beste beveiliging voor uw nieuwe huis.