Tips om te settelen in je nieuwe buurt

Ook al heb je de meeste zaken al geregeld zoals een school vinden in de buurt van je nieuwe woning, dan kan het alsnog even duren voordat je je echt thuis voelt in je nieuwe buurt. Om dit niveau van vertrouwen te winnen in een gloednieuwe omgeving lijkt misschien nog ver weg.  Er zijn een paar praktische tips om je op weg te helpen.

Denk aan je interesses

Zet jezelf in omgevingen waar het makkelijker is om sociaal te zijn. Denk na over de dingen waar je geïnteresseerd in bent, om je te helpen deze overgang te maken. Bijvoorbeeld, als je een hobby-bakker bent, overweeg dan om een ​​kookles in de buurt te volgen. Als je van dansen houdt, achterhaal waar je het beste kunt dansen in jouw buurt. Wanneer je aankomt wordt je meteen omringd door mensen met dezelfde interesses. Hierdoor voel je je minder opgelaten om een gesprek te beginnen.

Vrijwilliger

Als je verhuist naar een nieuwe stad, is een van de beste dingen die je kunt doen het zoeken naar manieren om je gemeenschap te verbeteren. Nadat al je spullen zijn verhuisd en je huis een beetje op orde hebt gemaakt. Contacteer buurthuizen om te kijken of je als vrijwilliger aan de slag kunt.

Verken de omgeving

Doe een beetje onderzoek naar welke activiteiten de buurt of stad je te bieden heeft. Wanneer je eenmaal ingetrokken bent, overweeg dan een bezoekje aan het centrum, om zo je stad beter te leren kennen. Of plan een lange wandeling om de omgeving te leren kennen.