Wat moet ik allemaal kopen voor mijn nieuwe huis?

Verhuizen naar een nieuw huis is een grote stap, vooral als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Zodra de huurovereenkomst is ondertekent of de koop rond is, is er nog maar 1 ding te doen: intrekken! Maar je kunt dat niet doen zonder een paar essentiële spullen aan te schaffen.

Waar ga je beginnen?

Wij raden je aan een budget te maken en deze checklist door te nemen. En dan kan het avontuur van het nieuwe huis beginnen.

Een budget voor jouw nieuwe huis

Voordat je iets koopt, moet je uiteraard weten hoeveel je te besteden hebt voor de inrichting van de nieuwe woning. Zodra je een budget hebt vastgesteld moeten er uiteraard prioriteiten gemaakt worden op basis van behoeften. Daarna komen pas de spullen die minder belangrijk zijn, maar die je wel graag zou willen hebben.

Voordat je nieuwe spullen gaat kopen, is het raadzaam folders de weken ervoor in de gaten te houden. Zo kan je meer uit het budget halen. Met een echte koopjesjacht bespaar je een hoop geld! Denk ook aan kringloopwinkels, rommelmarkten en vergeet marktplaats niet.

Een handige lijst met meubels om te kopen bij het verhuizen naar een nieuwe woning. Als dit je eerste woning is, kun je waarschijnlijk beginnen met alleen de basics en nieuwe meubels toe voegen als dat nodig is.

Zorg ervoor dat de ruimte van tevoren is opgemeten, zodat je geen meubilair koopt dat niet past. Als het een gemeubileerd huis is, kun je klaar zijn met een paar kleine aanpassingen, als je geluk hebt, hoef je helemaal geen meubilair aan te schaffen. Als dat het geval is, focus je budget dan op de spullen die je dagelijks gebruikt.

Download de checklist om te beginnen met het afstrepen van items op jouw lijst!

Checklist2

Printbare checklist met meubels voor jouw nieuwe woning

Spullen om te kopen bij het verhuizen naar een appartement

Voordat je naar de winkel rent om nieuwe benodigdheden te kopen, zijn er een paar zaken om in overweging mee te nemen. Verhuis je over een lange afstand of binnen dezelfde stad? Sommige dingen zijn prima om binnen dezelfde stad te verhuizen, maar zijn minder geschikt om over een lange afstand te worden vervoerd (brandbare stoffen, bederfelijke voedingsmiddelen en bijvoorbeeld reinigingsmiddelen).

Heb je een huisgenoot? Als je eerst een huisgenoot had, dan kun je waarschijnlijk niet alles meenemen naar je nieuwe woning. Aan de andere kant, kan een nieuwe huisgenoot al enkele van de dingen hebben die je nodig hebt. Klaar om in de nieuwe woning in te trekken? Ga dan met de checklist naar de winkels!