Wat moet je 1 maand voor de verhuizing allemaal doen

De verhuisdag nadert snel en je hebt nog maar 1 maand voordat de verhuizers op de stoep staan. Alhoewel er nog veel moet gebeuren, is er geen reden tot paniek! Lees onze handige lijst en jij bent klaar om te verhuizen.

Pak een stuk papier, tablet of je telefoon en we maken een lijst met alles wat er verhuist moet worden.

Sorteren en opruimen

Ga door alles wat je bezit, en besluit wat je houdt en wat je weggooit of verkoopt. Doe alles weg wat je in het afgelopen halfjaar niet gebruikt hebt, dit zal je niet snel missen. Verkoop alles via marktplaats, geef het aan vrienden of familie of doneer het aan goede doelen, het belangrijkste is om alles weg te doen, wat je niet meer gebruikt.

Vergelijk verhuizers

Bezoek verschillende websites van verhuizers om ze te vergelijken en om de beste verhuizer te kiezen voor jouw verhuizing. Eventueel kun je ook verhuizers in de buurt contacteren en vragen naar offertes. Zij zullen dan vaak een bezoek aan huis brengen om een inschatting te maken van de inboedel. Sommige verhuizers bespreken dit telefonische en weer andere hebben hier handige websites voor.

Inpakken

Dit is belangrijk! Haal de verhuisdozen snel in huis en begin alvast met inpakken wat je niet op dagelijkse basis nodig hebt. Label je dozen met wat erin zit en in welke kamer hij komt te staan.

Mededelen

Vertel je huisbaas dat je gaat verhuizen, afhankelijk van het huurcontract moet je dit een of twee maanden van tevoren aangeven. Lees het huurcontract ook goed door zodat je weet wat de afspraken zijn.

Adres wijzigingen

Wijzig je adres op de juiste plekken, verzekeringsbedrijven, banken en alle bedrijven waar je een abonnement hebt afgesloten. Ook is het verstandig aan Post NL door te geven dat je gaat verhuizen en kan je er voor kiezen om de post voor een bepaalde periode door te laten sturen naar het nieuwe adres.

Diensten / voorzieningen

Zorg ervoor dat je de nutsvoorzieningen geregeld hebt voor de nieuwe woning. En dat je ze opzegt voor je huidige woning. Het is enorm vervelend als je onnodige rekeningen krijgt of geen licht hebt in de eerste nacht in je nieuwe woning.